OM MEG HVORDAN VI MTTES BRYLLUPET SAMSUN FREMTIDEN KONTAKT

Dagens tyrkiske middag: Manti.

Dette er en oppskrift som jeg har lovt legge ut lenge. I dag lagde Kursad Manti til meg og familien, og jeg tok masse bilder, s her kommer den!

Kursad har skikkelig talent for matlaging, og han har lrt denne oppskriften fra moren sin. Det ble kjempegodt! Denne oppskriften er vel egentlig for "falsk manti". Den ekte er hndlagede pasta-klumper med kjttfyll. Det tar veldig lang tid, og jeg syns denne hurtigversjonen er MINST like god. Dette er min tyrkiske favoritt :)

Dette gir ca 8-9 porsjoner.

Du trenger:
800 gram pasta
600 gram kjttdeig
1 kg yoghurt naturell
5 ss tomatpure
4 hvitlksbter
3/4 kopp olivenolje (Dette er veldig ca-ml. For kjttdeigen/lken, fyll s hele panna svidt dekkes. For tomatsausen, fyll s hele er dekket med ca 0,5 cm)
Vann
Salt, svart pepper, chilipepper etter smak

Kok pastaen p vanlig mte.



Ta i olivenolje i en panne s hele bunnen svidt dekkes. Stek lken til de er myke og gylne.



Ta i kjttdeigen og stek til den er ferdig. Smak til med salt, pepper og chillipepper.



Bland yoghurten med vann til den er halvveis flytende. Ikke som vann, men som...vaniljesaus? Mos hvitlkene gjennom en presser og ta i de ogs.



N skal du ha tre ting klare: Kjttdeig/lk, pasta og yoghurtsausen.



N m du finne en beholder for alt. Et stort serveringsfat, rustfriform, hva enn du har. Ta i pastaen frst. Tm s yoghurten over. Ta p kjttdeigen over der igjen.



N kan du begynne lage tomatsausen. Ta ei lita panne og ta i olivenolje til hele bunnen er dekket med 0,5 cm. Varm den opp p maks varme. Ta i tomatpureen og smak til med salt, pepper og chillipepper. La det st i ca 5 minutter, rr av og til. Det skal vre masse olje alts, dont panic.



Like etter at sausen er ferdig, tmmer du den over alt det andre.



Bland LITT, s er den ferdig og klar til servering!





Server til venner og familie:)






Hper dere liker det! Det er virkelig min tyrkiske yndlingsrett!

14 kommentarer

Kosnpirasjonsteorier

04.jan.2011 kl.21:59

Det der s ut som skikkelig hjertemat!

LeChef

04.jan.2011 kl.22:00

Nice!

Christine

04.jan.2011 kl.22:51

Det s godt ut! :)

Men til hvor mange er oppskriften til?

Kibele - ung kone i Tyrkia

04.jan.2011 kl.22:54

Christine: Oi, beklager! Det glemte jeg skrive :) Det ble nok til 8-9 personer!

Kibele - ung kone i Tyrkia

04.jan.2011 kl.22:55

Kosnpirasjonsteorier: :D

Kibele - ung kone i Tyrkia

04.jan.2011 kl.22:55

LeChef: Mm ^^

Mathilde

05.jan.2011 kl.14:52

Det hres og ser jo bare helt nydelig ut. jeg M prve det en dag :)

sickness

06.jan.2011 kl.16:03

Jeg skal prve lage denne retten i morgen, spennende se hvordan den smaker og om jeg klarer.

Haha:D Ser utrolig godt ut

Benedikte =D

06.jan.2011 kl.22:28

Naam, det s godt ut! :D

Kibele - ung kone i Tyrkia

07.jan.2011 kl.01:02

Mathilde: Det smaker utrolig godt! Lykke til nr du skal prve da! Det er veldig lett! :)

Kibele - ung kone i Tyrkia

07.jan.2011 kl.01:03

sickness: Det er kjempegodt, og lett lage! Gr raskt! Lykke til nr du skal lage den! ^^

Kibele - ung kone i Tyrkia

07.jan.2011 kl.01:03

Benedikte =D: Jaa, og det er ENDA bedre enn det ser ut! :)

Elin

08.jan.2011 kl.18:52

Hei, Linn!

Har du en mail det gr an kontakte deg p? :)

Kjekt se at du har begynt blogge igjen! og gratulerer med ha ftt mannen til norge!! :D

Kibele - ung kone i Tyrkia

09.jan.2011 kl.00:02

Elin: Hei, og tusen takk! :) Mailen min er lillemelek91@hotmail.com!

Skriv en ny kommentar

Kibele - ung kone i Tyrkia

Kibele - ung kone i Tyrkia

20, Trondheim

Den 28.01.06 ble jeg sammen med Kursad, og vi giftet oss i 2009. De siste rene har jeg bodd sammen med han i Samsun, Tyrkia. Jeg blogger om livet vrt sammen her, savnet mens jeg er i Norge, og vr vei mot kunne starte et liv sammen i Norge.

Kategorier

Arkiv

hits